Faglært på 6 uger

aj" En stak gamle kursusbeviser og små seks ugers skole blev til et svendebrev som faglig godschauffør, da Anders Johnsen fik en kompetenceafklaring. "

På et tidspunkt sad Anders Johnsen på sit arbejde ved containerelementet i OPLOG Korsør og var ked af, at der var gennemtræk iblandt personalet i hans afdeling. Som afdelingsformand var Anders Johnsen ikke tilfreds med den situation. Derfor besluttede han sig for at gøre noget, for at holde på folk.

Anders Johnsen gik til sin chef med et forslag.

- Jeg spurgte, om der var mulighed for, at vi kunne komme på nogle kurser eller noget efteruddannelse. Simpelthen for at give folk en grund til at blive hængende, siger Anders Johnsen.

Forgangsmand
Anders Johnsen valgte at gå forrest med det gode eksempel. Efter 26 år i Søværnet havde han en masse forskellige kursusbeviser, men ikke nogen egentlig uddannelse. Så han tog samtlige kursusbeviser under armen og troppede op til et kompetenceafklaringskursus på AMU.

Her fik han hjælp til at få et overblik over sine kompetencer, og faktisk viste det sig, at Anders Johnsen havde så mange kvalifikationer, at han blot manglede små seks ugers skolegang, for at kunne kalde sig faglært godschauffør.

Effekten smitter af
- Jeg fik mit svendebrev i januar. Det er jo en rar fornemmelse, at jeg nu har et håndgribeligt bevis på, at jeg kan noget. Også hvis jeg en dag, skulle finde på at tage videre herfra. Og så har det da også været en god personlig udvikling for mig, siger Anders Johnsen.

Han er samtidig ovenud tilfreds med, at hans initiativ har smittet af blandt kollegaerne.

- De har jo set, at jeg har gjort det. Og så har de tænkt, at hvis Anders kan som 45-årig, så kan jeg da også. Det er jo rart at være et godt eksempel.

" Anders Johnsen skulle blot bruge 5,6 uger på Selandia – Center for erhvervsrettet uddannelse i Slagelse for at få sit svendebrev som faglig godschauffør "